Urla Boğaziçi Koleji

OKULUMUZDA GÜVENDEYİZ. NEDEN Mİ?
ÖZEL URLA ÖBEK BOĞAZİÇİ ORTAOKULU OLARAK OKULUMUZDA ALMIŞ OLDUĞUMUZ COVİD-19 TEDBİRLERİ
Okul girişlerinde dezenfektan paspası, temassız el dezenfektanı bulunmakta, Güvenlik görevlisi tarafından ataş ölçümü yapılarak kayıt altına alınmakta, maske kontrolü ve HES kodu sorgulaması yapılmaktadır. Kontrollerde riskli görülen kişiler kuruma alınmamaktadır. Ayrıca covid-19 ile mücadele süresince okulumuza kısıtlı sayıda ve geçerli nedeni olan misafir kabul edilmektedir.
Okul bahçesinde sosyal mesafe ile ilgili önlemler bulunmaktadır.(Tören sırası noktaları, bahçe masalarında ‘’oturmayınız’’ işaretleri, sosyal mesafe uyarı –ikaz levhaları)
Koridor zemininde sosyal mesafe noktaları, maske atık kutuları ve doğru maske kullanımı ile ilgili görseller mevcuttur.
Sınıflar, idari odalar, kütüphane, spor salonu, soyunma odaları, atölye ve laboratuvarların girişlerinde el dezenfektanları bulunmakta ve bölümlerin kapasiteleri Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunda belirtilen standartlara göre azaltılmış ve öğrenci yerleşim planları bu doğrultuda hazırlanmıştır.(Öğrencilerimizin kendilerine ait sıralarda isimleri yazılıdır.) Ayrıca ortak kullanım materyalleri mümkün olduğunca azaltılmış, ortak kullanımı zorunlu olan (öğretmenler odası fotokopi makinası gibi..) materyaller için dezenfekte uyarıları oluşturulmuştur. Sınıf askılıklarında bulaş riskini azaltmak amacıyla asılı kıyafetlerin temasını önleyecek şekilde askıların bir kısmı iptal edilmiştir.
Lavabo ve tuvaletlerin girişlerine el dezenfektanları yerleştirilmiş, birbirine yakın olan lavabolar kullanıma kapatılmıştır. Ayrıca bu bölümlerin temizlik personelleri tarafından her 2 saatte bir kontrolü ve dezenfektesi sağlanmakta ve kayıt altına alınmaktadır.
Okulumuz yemekhanesinde el hijyeninin önemini hatırlatan uyarılar asılmış, Yemekhane talimatnamesi Covid-19 tedbirleri çerçevesinde yeniden düzenlenmiş, yemekhanenin oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına göre oluşturulmuş ve yeni kapasitesi belirlenmiştir.

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR
ÖZEL URLA ÖBEK BOĞAZİÇİ KOLEJİ